dijous, 23 de febrer del 2012

Les passes de la mediació: segona sessió de formació

A la segona sessió de formació, vàrem començar a analitzar les diferents passes del procés de mediació, i també quines aptituds i actituds demana cada passa als mediadors.

Primer fixau-vos en aquest vídeo, allà on es veuen les fases de la mediació. Recordau que noltros tenim el nostre propi guió de mediació, que hem d'anar seguint.



I ara, analitzam les habilitats que hem de posar en pràctica els mediadors al llarg de tot el procés.



Habilitats de comunicació, escolta activa, parafraseig,... són algunes de les que vàrem treballar a la sessió de dia 22. I encara n'hi ha més per conèixer i per practicar.
Trobau que alguna de les tècniques de les que vàrem parlar dimecres es por aplicar al dia a dia de cadascú? Quines?
Au, equip, vos vull veure practicant. Ens tornaren veure dia 7 de març. Mentrestant, anau llegint i estudiant el guió.

4 comentaris:

  1. En efecte, en aquesta secció vam practicar un altre cop lo dels noms per a qui no li va quedar clar i vam començar a practicar el parafraseig (esta als videos de adalt si no vaig errat).
    Si jo trobo que al dia a dia duptosament es pot aplicar el parafraseig ja que si coemnçes a parlar amb una persona et prendra com si no la escoltesis pero be es la meva opinio.
    Vins laproxima, Loreto grasis per la fotografia de imex i amem si publiques un poc mes tard les entrades un poc mes tard jejeje. Bona nit.

    ResponElimina
  2. Bones!! Jo penso que,per exemple el fet de prestar atenció als altres és primordial, de tractar-los amb el mateix respecte... Es poden realitzar el dia a dia. En la meu punt de vista, el mediador ha fet una errada, i es que a l'hora de l'acord entre les dues persones ha dit " Entonces Alberto va a (intentar no ligar con dos chicas a la vez), y tú Juanjo vas a intentar no controlar tanto lo que hagan las demás personas del grupo" jo hagués dit: "Ligar con dos chicasa a la vez si ellas no lo aceptan" És molt diferent.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon punt, Hamadi!
      En realitat, parles de l'escolta activa: mostra que escoltam, que qui parla té la nostra atenció,... i això és mostrar el respecte que a l'altre el convida a parlar.
      I, efectivament, en el dia a dia és una de les actituds que podem practicar. Tothom al nostre voltant se'n veurà beneficiat.
      Gràcies

      Elimina
  3. Bé, jo no vaig escriure els comentaris en les altres sesions, així que ara ho faré. En la primera sessió vàrem dir els nostres noms mentres ens passàvem un cordill de llana. Al final vàrem crear una teranyina. Després ens vàrem dedicar a dir els nostres noms i un menjar, o no, que comencés amb la lletra del nostre nom. Va ser molt divertit. També vàrem veure un vídeo de mediació. A la sessió següent vàrem fer parafreig amb una <>. Vàrem llegir un poc el text per saber com es tenia que comportar autèntic mediador. No es té que riure, no té que ser imparcial, no té que donar solucions, sinó que té que deixar que els voluntaris la trobin amb poques pistes.
    Jo crec que a mediació som pocs, per dir alguna cosa. Segur que a l'institut hi ha bastantes persones que volien ser mediadors/es però no podien perquè no els deixaven o els/les seus/ves amics/gues deien que era per <>. També, com he pogut observar els primers mesos inicials a l'institut, hi ha molta gent que desitja fer el mal i, encara que li diguin, no va a mediació per aprendre res de nou. Aquesta gent té ànima, te esperit, té cor... però no ho utilitza com es degut. Bé, és un poc profètic, ho sé. Però no sabeu com desitjaria que la gent es portés bé, vull dir, no que aturin de fer tonterietes i fer riure als demés, però que si ha gent que vol anar a alguna part, com a mediació, no tenen perquè dir-lis que és per <> i coses així, si tenen ganes, doncs cosa seva. En la meva opinió, la mediació és uan cosa espectacular i és una sort que estigui a Espanya. Tan de bo es pogués fer en les guerres i aturar aquest pes al món. Bé, m'he enrollat massa.

    ResponElimina