dimecres, 15 de febrer del 2012

Primera sessió de formació


En començar la formació el primer que hem de tenir present és que ens hem de construir com a equip. Treballarem com a un equip i, per tant, ens hem de conèixer i hem de crear el teixit suficient per confiar els uns en els altres.
Començam fent un cercle per construir relacions, ens presentam amb el nostre nom i una qualitat positiva que reconeguem en nosaltres mateixos. El cercle no es fa seqüencial, sinó que ens donam la paraula llençant-nos un fil de llana. Resultat: ens coneixem un poc millor i hem creat una figura d'estrella amb la llana que se sosté amb l'ajuda de tots: tots aguantam l'estructura amb suficient fermesa perquè no caigui. Començam a funcionar com a un equip.

I ara, ve la segona part, com és realment una mediació? Podem veure per un forat una mediació per fer-nos a la idea de quin serà el nostre paper com a mediadors?.
Veim un enregistrament d'una mediació dramatitzada (això sí, partint d'un conflicte real) amb alumnes d'institut com a mediadors.
Com ens sentim després de veure una mediació completa i "real"?. Podrem fer-ho?
I com ens hem sentit en aquesta primera jornada de formació?

6 comentaris:

  1. Hola.
    En la primera seccio la Loreto ens va duur a la aula de art del institut.
    Alla ens va fer seure en cercle per que tots ens veiem les cares(per asi comença a coneixer-nos).
    va dur un"ovillo" de llana i ens va explicar lo que haviem de fer, ella va llançar el "ovilo" a un de nosaltres i habia de dir el seu nom i una bona cualitat nostra i asi seguidament fins ser tots. En acabar la presentacio de cada un el resultat de el embloic era una "tela araña" feta de llana.
    Despres cada un va dir el seu nom i un aliment i habiem e memoritzar el aliment i el nom de cada un pic acabat aixo ens va exposar un video de com es feia una mediació bé ido aixo es tot, FINS LA PROXIMA!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Pau. El primer sempre és el més difícil. Has estat valent. A veure si ara els companys s'animen a comentar allò que varen aprendre i allò que esperen de la formació.
      En veurem aquest dimecres 22.

      Elimina
    2. Doncs dema a Quina aula Loreto?

      Elimina
  2. crec que després del comentari del PAau no hi ha massa més que dir,esper que aquest grup que a la darrera sesió varem unir no és rompi ja que un per tots i tots per un! besadetes gent ens veim demà i si a quina aula?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Normal cata jo tot lo que escric u escric benissim!! jajaja

      Elimina
  3. Quan vaig entrar a classe, on es trobava l'equip de mediació, em vaig sorprendre per què pensava que ser mediador era un assumpte de arreglar les coses a passiva, es a dir que nosaltres teníem que (parlar) amb ells d'una manera objectiva, una manera lògica de saber qui té raó i qui no. Però no es tractava de això sinó de una manera molt més complexe una manera en que el mediador no ha de parlar,només escoltar, donar temps i ordre de la paraula sobre el tema tractat, ja que l'objectiu és que cada un senti i escolti a l'altre. Em va sorprendre!!

    ResponElimina